Werkplekonderzoeken kunnen preventief en/of curatief zijn. Een preventief werkplekonderzoek richt zich op het voorkomen van gezondheidsklachten, door het identificeren en aanpakken van ergonomische risico’s voordat medewerkers klachten ervaren. Een curatief werkplekonderzoek wordt ingezet wanneer medewerkers al gezondheidsklachten ervaren, als gevolg van hun werkplek. In dit geval wordt er gekeken naar aanpassingen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten en het voorkomen van verdere gezondheidsklachten. Beide vormen van werkplekonderzoek zijn waardevol in het bevorderen van een gezonde en veilige werkomgeving.

Voor bedrijven kan een werkplekonderzoek helpen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en ergonomie. Daarnaast kan het bijdragen aan het optimaliseren van de werkplek en het voorkomen van kosten, door het voorkomen van arbeid gerelateerde gezondheidsklachten en letsels. Een verbeterde werkomgeving kan ook bijdragen aan een hogere productiviteit en efficiƫntie van medewerkers.

Wij voeren altijd zelf de voorbereidingen en ook de werkplekonderzoeken zelf uit. Persoonlijke betrokkenheid om kwaliteit te kunnen leveren!